Galleri / INDIEN / Til kamelfestival i Pushkar

Thar-ørkenen og Kamelfestivalen i Pushkar

Tharørkenen, også kaldet Cholistanørkenen, dækker et areal på 240.000 km2 og udgør den naturlige grænse mellem Indien og Pakistan. Store dele af området er regulære sandklitter, hvoraf de største er op mod 150 meter høje. Ørkenen siges at være 10.000 år gammel.
 
 
Tharørkenen breder sig over fire indiske stater - Gujarat, Punjap, Haryana og Rajasthan, samt dele af det østlige Pakistan. I modsætning til for eksempel Sahara, hvor der kun bor ét menneske pr. km2, er Tharørkenen meget befolket, i det der bor omkring 90 mennesker pr. km2. Ørkenen er ikke speciel varm, i sommerperioden ligger temperaturen på omk. 24-26 grader celcius, hvilket er ideelt til cykling, mens den om vinteren falder til 4-10 grader.
 
Kamelfestivalen i Pushkar, som jeg længe havde set frem til at overvære, er en årligt tilbagevendende begivenhed. Den er Indiens største marked for kameler, heste og kvæg. Hele optrinnet er særdeles farverigt, og selvfølgelig tiltrækker begivenheden et hav af turister fra hele kloden. Læs eventuelt videre HER og se Youtube fra festivalen HER